Eftervård av din tatuering

1. Låt plasten sitta på minst 3 timmar. Tvätta därefter händerna och sedan tatueringen. Använd mild tvål. Smörj med Bepanthen (eller liknande salva om du är känslig mot Bepanthen). Kom ihåg att smörja ett tunt lager, lite som med handkräm, arbeta in salvan försiktigt i huden.

2. Upprepa tvättningen från steg 1 mellan 2-4 gånger per dag i två veckor. Tatueringen ska vara smidig och mjuk. Det är viktigt att inte skrapa bort eventuella sårskorpor som kan uppkomma. Det kan skada tatueringen.

3.Under läkningen är det viktigt att inte klia på tatueringen, även om det alltid brukar förekomma att tatueringar kliar är det mycket viktigt, då det kan påverka resultatet av den läkta tatueringen.

4.Kom ihåg att inte ta på tatueringen med smutsiga händer under läkningen, låt inte folk ta på eller kring tatueringen under läkningsperioden, om möjligt. Bär löst sittande kläder så att inte tatueringen riskerar att skadas av friktionen samt så att den får lufta ordentligt under läkningen.

5.En tatuering har man för resten av livet, och det är därför viktigt att komma ihåg att under läkningen undvika sol och bad, men att sol kan bleka tatueringen även efter att den har läkt. Varför det är viktigt att ha extra solskyddskräm på alla exponerade tatueringar.